miercuri, 11 februarie 2009

Alcool vs resveratrol -- otravă + medicament...

Este o obseravaţie adevărată că iubitorii de vin roşu din Franţa suferă mai puţin de boli cardiovasculare.
Dar agentul acestui beneficiu este resveratrolul, un puternic antioxidant aflat în coaja boabelor roşii de struguri care împiedică oxidarea lipo-proteinelor, previne artero-screloza, omoară celulele canceroase şi reface acizii dezoxiribonulceici afectaţi. De asemenea, resveratrolul are un puternic efect anti-coagulare, împiedicând blocarea vaselor de sânge, cea mai frecventă cauză a atacurilor cardiace şi congestiilor cerebrale.
Dar totuşi un consumator constant are o rată crescuta de boli hepatice şi de Alzeimer, favorizate de alcoolul din vin, acesta fiind otravă pentru celule.
Resveratroul are efecte foarte benefice organismului, dar...
Alcoolul din vinul roşu...??

Consecinţele nefaste
asupra sănătaţii includ:

- distrugerea ficatului (ciroză)
- osteoporoza
- riscul de cancer de diferite tipuri: de gât, de ficat, de sân, de esofag
- presiune arterială ridicată
- ulcere de stomac
- afectarea muschiului inimii
- pancreatită acută şi cronică
- nivel ridicat de trigliceride (un tip de grăsime care circula în sânge)
- obezitate. 


Pe parcursul secolelor , alcoolul sub diferite forme , a fost responsabil de mai multe victime decat cele produse de lepră şi ciumă la un loc.
 

Alcoolul înseamnă:
-Locuri de muncă pierdute
-O cauză majoră de accidente de muncă şi rutiere
-Pericol grav pentru bugetele multor familii destabilizându-le continuu
-Surse de acte anti-sociale: violenţă, crime, agresiuni sexuale, etc...
-Familii ruinate din toate punctele de vedere: divorţuri, neînţelegeri, buget, violenţă domestică, copii frustraţi şi "extremişti"
-etc...
Mulţi îmi vor spune că ei beau moderat: ce inseamna pentru voi moderat?
Cate un pic, pic, pic… până când e prea târziu .???
 

Atenţie!!: Alcoolul provoacă dependenţă!!!
Nu vreau să vă interzic să beţi alcool (nici n-aş putea) dar aş vrea să fiţi conştienţi cine face bine (resveratrolul) şi cine nu face bine (alcoolul) şi poate am putea mânca struguri (resveratrolul) şi a nu bea vin roşu (resveratrolul+alcool).
 

Nu vinul roşu face minuni, ci resveratrolul din struguri, substanţa care se găseşte şi în fragi, căpşuni şi spanac.
N-ar fi onest să se facă reclamă fructelor, nu alcoolului??
Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog