marți, 7 aprilie 2009

Fericirea : - )

Câteva citate despre fericire:

 -Curajul, speranța, credința, simpatia și iubirea aduc sãnãtate și lungesc viața. O minte mulțumitã și un spirit voios constituie sãnãtate pentru trup și putere pentru suflet. "O inimã veselã este un bun leac" (Proverbe 17,22).

-Activitatea armonioasã și sãnãtoasã a tuturor capacitãților trupului și minții conduce la fericire; cu cât aceste capacitãți sunt mai dezvoltate și mai înnobilate, cu atât fericirea este mai nealteratã și purã.

-Fericirea și sãnãtatea sunt strâns legate, prima este imposibilã fãrã cea de - a doua.

-Fericirea noastrã este proporționalã cu faptele lipsite de egoism și inspirate de iubirea divinã.

-Plãcerea de a face bine altora rãspândește o atmosferã sufleteascã ce învioreazã sistemul nervos, îmbunãtãțește circulația sângelui și determinã sãnãtatea mintalã și fizicã, provocând fericire.

-Fericit e omul care e împăcat cu Dumnezeu.

-Fericirea cãutatã din motive egoiste, departe de locul datoriei, este o fericire excentricã, sporadicã și efemerã. Dupã ce dispare aceastã stare de fericire, sufletul se umple de singurãtate și de tristețe.

-Regula fericirii: "Tot ce voiți sã vã facã vouã oamenii, faceți - le și voi la fel"

-Cand intreprinzi o activitate folositoare. Bucuria aceasta este cu adevãrat atât de curatã și de profundã, încât nu poate fi exprimatã în cuvinte.

-Dacã existã un om care ar trebui sã fie tot timpul mulțumitor, acela este urmașul lui Hristos, cel care crede ca Dumnezeu exista și ne iubeste. Dacã este cineva care se bucurã de o fericire adevãratã, chiar în viața aceasta, acela este creștinul credincios.

-Dacã mintea este fericitã și liberã, datoritã conștienei înfãptuirii binelui și a satisfacției de a - i fi fãcut pe alții fericiți, starea de mulțumire și bunã - dispoziție se va rãspândi în întregul organism, determinând o mai bunã circulație a sângelui și un tonus general benefic.

-Amuzamentele („cârje pentru nefericiti”) excitã mintea, dar va urma în mod sigur depresia. În schimb, munca folositoare și exercițiul fizic vor avea o influențã cu mult mai beneficã asupra minții, vor fortifica mușchii, vor îmbunãtãți circulația și se vor dovedi un mijloc foarte eficient pentru redobândirea sãnãtãții

-Pe mãsurã ce crește cunoștința, crește și dragostea, respectul și fericirea.

-"Bucurați - vã totdeauna în Domnul! Iarãși zic: Bucurați - vã!" (Filipeni 4,4).
---(citate din Ellen White, Minte , Caracter, Personalitate, Cap: Fericirea)---

Aș vrea să vorbesc puțin despre “CÂRJE PENTRU NEFERICIȚI :
Aceste cârje sunt, amuzamentele puerile, glumele proaste şi râsul provocat de mass-media, acele emisiuni de divertisment care încercă să aducă în lumea noastră, tristă, fericirea, dar defat aceea nu este fericire ci o falsă impresie de a fi fericit, dar dupa ce trece clipa de fericire, te intorci la necazul tău. Aceste cârje pentru nefericiţi le purtam cu totii, spunem: "Azi vreau să râd, sunt trist şi vreau să mă faci să râd." şi deschidem televizorul şi îl punem să ne gâdile. Sau deschidem youtubul şi râdem de ne prăpădim, uitând pentru un minut sau 2 de necazul nostru, dar ce folos...? Aceea nu e fericire... Din păcate, mulţi dintre noi folosim aceste cârje ca să putem ieşi "veseli" în societate, dar nu ne dăm seama că ele aduc şi mai multă tristete în suflet dupa ce clipa de feerie a trecut...

Fericirea trebuie să vină din interior din iubirea ta de semni şi din cunoaşterea că Cineva, mai mare ca oricine din lumea asta, Cineva care nu te va dezamăgi niciodată , Dumnezeu, te iubeşte, aceasta ar trebui să fie sursa fericirii noastre.
Vă invit la un program pentru tineri. Ce e fericirea...? Cu ce se mănancâ...? (10-11aprilie 2009)
Însetat dupa fericire? AICI (pentru detalii)

Un comentariu:

denisia spunea...

Frumos...îmi place să vin pe la tine în vizită, găsesc multă lumină..pace..bucurie..

Faceți căutări pe acest blog