vineri, 4 decembrie 2009

2012 sau poate mai devreme...

Nu stiu cati dintre voi ati urmarit filmul 2012(nu il recomand)dar despre idea sfarsitului lumii cred ca ati auzit cumva... Calendarul mayas, considerat drept cel mai exact si bine calculat calendar din istoria civilizatiilor, ia sfârsit în data de 21.12.2012, cand lumea noastra se va sfârsi prin foc, iar in urma acestor cataclisme se va forma un nou pamant, o noua era de oamenii mai buni, intr-o dimensiune superioara... Sigur in toata povestea aceasta Dumnezeu e scos din scena iar sfarsitul lumii e atribuit mamei natrurii care schimba lumea prin foc... Dar adevarata poveste se afla de mii de ani printre randurile Scripturii.

"De la Domnul ostirilor va veni pedeapsa, cu tunete, cutremure de pãmânt si pocnet puternic, cu vijelie si furtunã, si cu flacãra unui foc mistuitor." (Isaia 29:6)

"Ziua Domnului însã va veni ca un hot. În ziua aceea, cerurile vor trece cu troznet, trupurile ceresti se vor topi de mare cãldurã, si pãmântul, cu tot ce este pe el, va arde.(2Petru 3:10)

"Deci, fiindcă toate aceste lucruri au să se strice, ce fel de oameni ar trebui să fiţi voi, printr-o purtare sfântă şi evlavioasă, aşteptând şi grăbind venirea zilei lui Dumnezeu, în care cerurile aprinse vor pieri, şi trupurile cereşti se vor topi de căldura focului?

Dar noi, după făgăduinţa Lui, aşteptăm ceruri noi şi un pământ nou, în care va locui neprihănirea." (2Petru 3:10-13)

Totsi in comparatie cu credinta mayasa, crestinismul Biblic are mai multa speranta in interiorul dogmei sale... nu vor supravietui acestei calamitati doar cei care au mai multi bani... sau cei care au calitati extraordinare... ci Dumnezeu promite fiecarui om, aceasta lume, o lume vesnica, in care binele va domnii, totul tine de alegere...

"Apoi, am văzut un cer nou şi un pământ nou; pentru că cerul dintâi şi pământul dintâi pieriseră, şi marea nu mai era.
Şi eu am văzut coborându-se din cer de la Dumnezeu, cetatea sfântă, noul Ierusalim, gătită ca o mireasă împodobită pentru bărbatul ei.
Şi am auzit un glas tare, care ieşea din scaunul de domnie, şi zicea: "Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, şi ei vor fi poporul Lui, şi Dumnezeu însuşi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor.
El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu vor mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut." (Apocalipsa 21:1-4)

Dumnezu ne promite viata vesnica pentru ca El, Isus Hristos a murit pentru pentru "ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică." (Ioan 3:16)

Acum urmeaza alegerea ta... alegi sa accepti pe Isus in inima ta? sau accepti sa traiesti ca si mai inainte? Problema sfarsitului lumii nu e globala... ci personala.... Fiecare persoana in parte trebuie sa aleaga... tu ce alegi?

2012 sau poate mai devreme.... timpul e scurt... nu zic ca Dumnezeu va venii in 21.12.2012, caci timpul acesta nu-l stie nimeni de pe pamant... (Matei 24:36) dar timpul se apropie vertiginos....
Nu zic ca va fi maine (dar cine stie) nu zic ca va fi pana in 2012... dar tot ce vreau sa tranzmit e:

Isus este la usa, e la usa inimii tale... Da! E gata sa te ierte, trebuie doar sa accepti...

Grabeste-te! Sfarsitul e aproape! Accepta-l astazi pe Isus in inima ta! Azi e timpul... maine e prea tarziu...

"Tot aşa, şi voi, când veţi vedea toate aceste lucruri, să ştiţi că Fiul omului este aproape, este chiar la uşă." Matei 24:33

5 comentarii:

Cosmiiiiii spunea...

deci tu, ca si crestin, imi recomanzi in circumstantele unui posibil sfarsit, sa incep sa ma rog de o fiinta care nu e palpabila sa ma ierte pt faptul ca am gresit ca orice om (apropo credinciosii gresesc la fel de mult ca si necredinciosii).si eu nu ma rog de el sa ma ierte in ideea ca as putea sa-mi repar greselile (pt ca pt asta ar trebui sa ma pot intoarce in trecut), ci ma rog tot pentru mine, ca sa-mi salvez sufletelul, sa nu ajunga in iad. Si iata cum religia ta nu e decat cea mai egoista doctrina, pentru ca eu trebuie sa-l accept pe isus azi, nu maine, ca maine e ocupat cu sfarsitul lumii si nu mai are timp de mine.si astfel pe isus nu il preocupa atat de mult faptul ca inclusiv cei care il ridica in slavi gresesc, ci faptul ca lumea nu ii cere iertare (gen ce nesimtiti sunt astia).

Purcea Gabriel spunea...

daca asta ai intels tu, e grav, pentru ca Isus asteapta ca sa-ti ceri iertare, adica sa-L accepti azi pentru ca maine s-ar putea sa nu mai ai tu timp...
Isus a venit pe pamant si a murit si pentru tine, nu asteapta ca "nesimtiti" sa isi cera iertare ci ii asteapta sa doreasca mantuirea...
Eu nu cred in iad ca o pedeapsa vesnica (Bibia vorbeste de viata sau moarte, unii vor traii vesnic iar altii vor murii) .

Char daca tie ti se pare egoist sau individualista religia mea, singura scapare din aceasta lume este Isus Hristos, care a murit pentru aceasta cauza. Nu e egoism ci iubire pentru om. Problema e , cum am mai spus la cei care il accepta sau nu... Chiar daca nu crezi, Isus totusi va venii , nu pentru a distruge lumea cu totul, ci pentru a o schimba in ceva mai bun. Alegerea , e a ta... Dar m-as bucura daca si tu ai sa fi printre cei care accepta...

Anonim spunea...

Isus asteapta sa ii cer iertare, poate ca el trebuie sa imi ceara mie iertare ca m-a last intr-un loc plin de imbecili care cred in prietenul imaginar care e un fel de superstar in disperata nevoie de atentie si daca nu i-o dam ne osandeste pe toti, vesnic, daca ma uit la CVul divin nu imi e prea frica, nu a reusit sa faca nimic vesnic.
In momentul in care e singura scapare este egosit, la fel ca un dictator care spune faceti ce va spun eu sa va fac sa dispareti.
Tu inca nu iti dai seama ca lumea te minte? Moartea este cea mai mare frica umana si miraculos exista niste oameni in care daca te increzi nu o sa mai trebuiasca sa iti infrunti frica de moarte pentru ca nu vei murii?
Daca crezi intr-un creator dar nu crezi in nici una din beletristica "sfanta" o sa fii salvat? sau e important sa cotizezi unei arendas?

Anonim spunea...

ecsj... Realizezi o caricatura splendida a omului religios... Singura problema este ca vorbesti din afara, vorbesti despre niste lucruri pe care nu le-ai experimentat.

Daca singurele tale idei despre Isus sunt din filmul lui Mel Gibson sau din comedii Monthy Python, inteleg de ce ai ajuns sa-l privesti astfel. Insa filmele nu sunt intotdeauna cea mai fidela reflectare a realitatii...

Pun pariu ca in spatele commentului tau e mai mult decat o respingere intelectuala; poate e teama, poate e dezgust, tu stii ce e acolo.

Poate odata vei avea nevoie de acest Isus pe care il ironizezi; si El va fi dispus sa iti raspunda.

Anonim spunea...

Băieți, Iubirea și PACEA. Dacă este rău, este și BUN pe lumea asta. E vorba de legea lui DUMNEZEU. Fără a citi BIBLIA (adică cuvântul lui DUMNEZEUĂ) îți dai seama ce e bine si ce e rău. Am venit pe lumea asta să servim DOMNLUI cu IUBIRE, PACE, MISERICORDIE, BUNĂTATE si IERTARE. Nu te-ai intrebat nici o dată care e rostul tau pe pâmant? Crezi ca sa savurezi acesta este rostul? Te simti implinit?
savrand? Exista ceva mult mai mult pentru care trăiești. și doar prin FAPTE nu cuvinte poti demonstra altuia credința. Cert este că suntem prea departe de EL.
Uite un simplu caz
El este ADEVĂR. Adevărul e unic. Nu pot fi mai multe adevăruri. Atenți!!! Trebuie să fii atent la interpretarea cuvântului DUMNEZEIESC. Și nu cred că Dumnezeu ne-a creat ca să facem parte dintr-o anumită sectă sau Biserică. Poți servi Domnului și din afară. Așa ești mult mai puternic, rezistând celor rele. Refuz social, perversitate, drogui, tigari , bautura , femei etc. E vorba de mintea noastră să fie sănătoasă. Multi râd, te iau la misto. Nu e noutate. Celui rau niciodata nu îi va plăcea lucrurile bune. Până la urmă , vă zic ca vroiam sa fac ceva cu propriile forte. Poate faceam, dar uitativa ca am avut posibilitatea sa cunosc cate ceva despre cel ce m-a creat, despre cel ce sunt al lui. Dumnezeu ne-a creat, iar dacă cineva zice de Natură sa stii ca ea este in Interiorul Lui. Intrebati Parintii cum v-au implantat Inima, sangele? Cum v-au facut ca sa puteti vedea, auzi, simti? Cum v-au pus Organele in Corp? CUM? Chiar si aceeasi Spermă, cum au creat-o sau modelat-o ? vedeti ce vă raspunde.... E bine să intelegi care lucruri au valoare. Trebuie Valorat ceea ce e etern si nu ceea ce e trecator. Televiziunea, filmele de exemplu....sunt mana celui rau
Cotamineaza mintile copiilor. Televiziunea nu are menirea de a te cultiva in general ci are menirea de a face BANI. Sa asclti de exemplu ceva clasic , o muzica nu e interesant, dar sa privesti o muzica HT, cu fete si imprejurari si dansuri e bine, asa?
Dar voi nu stiti ca tot ce vedei e fals? astea doar in camera se intampla. Actoria = cu Falsitatea. Joci Teatru, adica faci ceea ce nu esti. si ajunfem la MINCIUNA la FALS. si daca e FALS ne dam seama ca parintele Minciunii , a falsului e cel rau
e Satanas. Care se ascunde si nu vrea sa se afle ca el e cel ce dirijeaza toata lucrarea asta. Ceea ce inseamna ca ne lasam uzati de cel rau , in loc sa ne foloseasca DUMNEZEU, in lucrarea lui de IUbiRE, MISERICORDIE, ADEVAR, IERTARE, BUNATATE, INTELEPCIUNE. DACĂ esti un fiu ascultator de DUMNEZEU si esti langa el , ce ti se va intampla tie???????????????? CE? Imaginati-va ca sunteti un TATA Intelept si IUbITOR si aveti un fiu sau fica, si daca EA e langa Tine si iti asculta sfaturile , cine se va anina de ea? cine ii va face rau? Daca e alaturi de TATA? A? CINE!!!!!!????? Asa si e cu Dumnezeu daca esti alaturi cine e cel ce iti va face rau, fiind alaturi de un CREATOR si un INTELIGENT SUPER PUTERE la INFINIT?
E Creatorul Nostru
Dumnezeu ne-a creat. Mandriti-va de un asa TATĂ. Multumiti-va cu putinul pe care il aveti, pentru ca e prea mult pentru noi. DUMNEZEU SA VA LUMENEZE MINTILE IN ACEASTA SEARA LA TOTI; LA TOTI, LA TOTI. Aleiluia. AMEN. PACE si IUBIRE in sufletele VOASTRE

Faceți căutări pe acest blog