joi, 30 septembrie 2010

Prietenii mei nu sunt mulţi, dar sunt nenumăraţi.

 "Prietenul adevărat iubeşte oricând şi în nenorocire ajunge ca un frate." Proverbe 17.17

Prietenia adevărată, ce concept interesant, totuși indispensabil într-o lume în care prietenii adevărați nu se mai găsesc pe toate rafturile magazinului ci trebuie să îi cauți prin toate ungherele, ca, poate, poate, a mai rămas vreun prieten adevărat printre toți falșii care îți înconjoară viața...

Dar când îl/îi găsești atunci viața ta s-ar putea schimba într-o clipă, nu ai să mai fi trist, sau dacă plânsul iti va țâșnii printre ochii totuși știi că cineva îți strânge lacrimile... Daca îl/îi găsești, atunci clipele de plictiseală și dezamăgire, generate de pseudo-prietenii tăi, se vor transforma în clipe de fericire, înălțare și încredere.


Totuși... nu înceta să cauți, nu înceta să fi , tu, un prieten adevarat iar ceilați vor observa, prietenii adevărați vor ramane prieteni și în nevoi, iar cei ce fug în momentul în care ai nevoie de ei, nu ți-au fost prieteni nicodată.

Totuși nu fi paranoic, încredete în prietenii pe care îi ai, pentru ca: "Este mai ruşinos să nu te încrezi în prietenii tăi, decât să fii înşelat de ei."

"Tu nu poţi să faci pentru prietenii tăi decât atât: să le laşi bucuriile pe care le au şi să le sporeşti fericirea, gustând-o împreună cu dânşii." Goethe

"Nu este mai mare dragoste decât să-şi dea cineva viaţa pentru prietenii săi." (Ioan 15:13)

Un comentariu:

Anonim spunea...

Fain articolul; Jim Hohnberger are si el un capitol super pe aceasta tema intr-una din cartile lui, "Barbati puternici". Merita citit!

Faceți căutări pe acest blog